V blir till ett W

vwNej, jag menar inte fuskbilmärket VW denna gång utan en sketen bokstav i efternamnet. Det borde inte spela någon roll hur ett namn stavas men det är viktigt. Sen liten har jag irriterat mig på att efternamnet har stavats med ett V. Att göra bytet av en bokstav kostade en del riksdaler och tog 8 veckor sen någon vecka är det klart. Nu återstår en del praktiska saker som att ordna med nytt körkort, pass och namnbyte överallt där det är felstavat.

Idag var det dags att hämta ut det nya körkortet och det gick bra för han som lämnade ut var inte så petig med detaljer. Varför skickas det nya kortet ut med den nya stavningen? Om de tänkte till borde det väl skickas med gamla stavning så att det inte ska bli problem med att kvittera ut det?

Bye bye Dame Edna

6tag_080515-200038Äntligen efter en veckas annonserande på Blocket lyckades jag med konststycket att sälja gamla Saaben på Blocket. Det är enbart en pina med att lägga ut en bilannons för det lockar verkligen många kufar att tvångssvara. Denna gång var det ganska lindrigt men jag hann med att få några enbart irriterande svar:

Prutarna, dessa svar åkte i skräpkorgen direkt, pruta utan att ens ha sett bilen är enbart oförskämt.

Bytarna, Det står klart och tydligt i annons att jag SÄLJER men likförbannat ska det komma bytesförslag. Beter sig personer i denna begåvningsreserv på samma sätt i affärer, jag vill ha oxfilén och vi kan byta mot lite verktyg?

De vilsna eller villrådiga. Svarar på annons och visar ett stort intresse. Jag återkommer imorgon när jag kommer och ser på bilen för att sen försvinna. Jag tror på svår demens för varför lägga ner tid på att låtsas vara intresserad?

De informationshungriga, de kan inte få nog med information. Mer bilder och frågor om än det ena eller andra för att sen svara med… tystnad. antingen skrämmer kunskap eller så samlas det på bilbilder?

Slutligen finns de som vet vad de vill och som agerar snabbt. Vill komma och se på bilen, testar den för att sedan slutföra affären snabbt. Gillar det och denna gång kom det en sådan som bara skulle ta över ansvaret för den svenska klassikern.

Farväl Saaben och må den nya ägaren ta hand om dig på bästa möjliga sätt.

BMW parking only

218iImorgon är det bara att hänga upp den nya förbudsskylten på uppfarten för då blir det parkeringsförbud för andra bilmärken än premiummärket som vi har införskaffat. Nu ska storsvenska trotjänaren utrangeras via Blocket för den har ingen framtid här. Lite puts och fejande på den och sen hoppas man på att den ska hitta en ny ägare som vill fortsätta med att ta hand om denna klassiker.

In kommer istället en ny vit BMW Active Tourer som ska frakta oss de närmaste åren, hoppas på en lång och trogen men tidsbegränsad tjänst för om 3 år då är även denna bil utrangerad när kontraktet passerar bäst före datum och en ny droska ska införskaffas.

Afterpåsk på frysdyna

Inläggen på denna blogg blir mer och mer sporadiska, snart lika sällsynta som en positiv nyhet från Pajala kommun men nu gör jag ett nytt försök att skaka liv i denna sida.

Undertecknad är tillsammans med la familia på väg norröver bara Norwegian behagar med att frakta oss dit. Just nu är vi strandsatta på Arlanda med dess så otroligt inspirerande terminal i många timmar extra.

Att tillbringa en vecka uppe i norra delen av riket afterpåsk betyder som vanligt att många timmar kommer att tillbringas ute i solen eller på en iskall skoterdyna på skumpiga skoterleder på väg någonstans. Att jag istället för att sitta på en skoter skulle ställa mig på ett par manuellt framförda skidor känns alldeles för främmande för en motorfantast som mig. Som många grannar och andra stockholmare packa sina bilar med alldeles för mycket prylar för att sen sitta i bilkö till de svenska fjällen för att där åka upp och ner lockar inte mig.

Nej, tacka vet jag att få dra på mig alldeles för mycket kläder så att man blir som en Michelingubbe för att sedan försöka starta den oljestinkande och svårtstartade maskinen . Finns inget bättre än att maximalt påklädd slita sig svettig med att dra igång en skoterjävel som på rent jävelskap vägrar starta. Elstart är inget för mig, såna prylar är inget för en riktig man som vill träna högerarmen med magnapulldrag. Vad är väl ett gym med dess tortyrredskap jämfört med en skotertur med allt det innebär?

Hoppas nu med att huvudstaden överlever en hel vecka utan min närvaro, det kommer att bli svårt men förhoppningsvis finns det andra tornegalningar som ser till att allt fungerar under min frånvaro.

 

Att laga en Whirlpool

Ja då kan jag lägga till ytterligare en sak till min CV som börjar att var välfylld med nonsens. Nu är jag en legitimerad Whirlpooldiskmaskinsamatörreparatör när jag fick igång vår trilskande maskin hemma som retades med att visa F4 i displayen när den skulle visa disktiden.

Hur lyckades jag med detta projekt och hur kan du laga om din får för sig att fallera?

Steg ett var att se till att ha på sig rätt kläder och utrustning, ett par slitna arbetsbyxor rekommenderas. Munderingen kröntes med en pannlampa för att lysa på allt för att se att det inte fanns några synliga knasigheter i alla fall.

Steg två, ut med nedre diskkorgen och filter för att se att allt ser ut som det ska, retligt om felet skulle berott på stopp i något filter.

Steg tre, fram med torxverktyg och demolera lite mer, ser det ok ut när frontplåten är demonterad och allt är genomlyst undertill. Svar på den frågan är JA, ingen synbara knasigheter någonstans.

Steg fyra, Goooooogla på felet och få upp massor med sidor med de mest fantasifulla saker som felkoden kan bero på. Sålla solla bort de dumma sakerna och då hittade jag en del matnyttigt till slut.

Steg fem, för att nollställa maskinen och få bort felmeddelandet, stäng av maskinen. Håll in startknappen och tryck på strömknappen. Håll in startknappen till gröna lampan blinkar då ska du släppa knappen. Nu är maskinen nollställd och det är bara att testa om den fungerar.

Det som jag fick göra för att få den att fungera igen var att starta den med sköljprogrammet och låta det gå ett tag. Efter det fungerar den igen och nu är det bara att hålla tummarna att den inte ska bråka på ett tag.

Om den jävlas igen tipsade Whirlpools service att det kan bero på att en sensor som finns längst ner i filterhuset kan vara igensatt. Hjälper inte det finns det två alternativ, kast med diskmaskin och köpa ny eller vara dum nog att försöka med att reparera den.